Compare Listings

Billeder
Plantegning
Kort

Refsgårdvej 10, 6040 Egtved

Arkitekttegnet landvilla ud til fredet natur på kanten af Vejle Ådal – beliggende i 75 m højde – fantastisk udsigt

Atmosfæren er uendeligt fredfyldt i det særegne landskab, som omgiver denne højtplacerede ejendom helt ude på kanten af Vejle Ådal. Udsigten går nemlig til et fantastisk stykke varieret natur, der er godkendt som beskyttelsesværdig Natura 2000 område, hvilket vil sige, at jorden ikke må dyrkes. Her er det oplagt at lade kvæg eller heste græsse på de bevoksede skrænter til Vejle Ådal, ligesom man kan ride uforstyrrede ture i et enestående, uberørt naturområde. Ejendommen udgør omtrent 47 ha natur med også fantastiske muligheder for jagt på et varieret og rigt dyreliv (der er spottet både kronhjort og rådyr). Til ejendommen hører et stykke eng, hvorfra der er mulighed for fiskeri i Egtved Å.

På grunden står det gamle stuehus med navnet Kristiansminde, som de nuværende ejere overtog i 1974. På det tidspunkt valgte ægteparret, som begge er både tømrer- og arkitektuddannede imidlertid at gøre stuehuset til tegnestue og i stedet i 1975 at opføre en ny beboelsesejendom, som kunne virkeliggøre drømmen om at lade indendørsrammerne smelte sammen med den vidunderlige natur på stedet.


Resultatet blev den store arkitekttegnede 1-plans villa
med lange, flade linjer i tidstypisk 1970’er-dekadence med kinesisk-inspireret tag og flere træterrasser. Det skarpe og lækre udtryk sørgede samtidig for at integrere omgivelserne, hvilket gør det muligt at se hele vejen gennem huset samt via enorme glaspartier fra gulv til loft ud til landskabet. Byggematerialerne var kun de bedste, og der blev kælet for alle løsninger, blandt andet med skydedøre i alle rum for nem udgang til den omgivende natur.

Udtrykket er måske noget bedaget i dag, men potentialet er bestemt til stede, sådan at boligen kan komme til ære og værdighed igen. Skønne grønlandske marmorgulve, flotte røde murstensvægge og store vinduer vil passe ind i de fleste moderne familiers krav, og hvis køkkenet åbnes op mod resten af opholdsmiljøet, er der ikke langt til en mere nutidig model.

For den moderne børnefamilie kan boligens oprindelige grundplan udnyttes til at dele huset op i to afdelinger, hver med eget bad og opholdsstue tilknyttet. Familiens teenagere kan herved få deres eget afdeling med to store værelser, et badeværelse samt en stor pejsestue. Huset indeholder desuden et mindre kontor, et stort soveværelse med walk-in skab, en meget stor stue, en spisestue, en forgang med indbygget skab, et badeværelse med karbad samt et køkken med praktisk adgang til rum med plads til kummefrysere, skabe samt vaskemaskine og tørretumbler.

Man overtager i øvrigt en hel samling bygninger, herunder det gamle stuehus, der godkendt til erhverv i to etager, og flere ældre staldbygninger, inklusiv en stor løsdriftsstald med høje stålspær, der evt. kan ombygges til privat ridehal. Erhvervsbygning og øvrige staldbygninger kan nemt genopbygges fra eksisterende fundamenter.

Rundt om huset finder man: Den gamle have med meget høje træer samt flere æblesorter og pæretræer samt et drivhus med vinranker. Den lange private vej, der fører op til gården langs en allé af træer, herunder et par store kirsebærtræer. Lige før gårdspladsen er der anlagt en lille sø, hvor der tidligere har været åkander og guldfisk, og som igen kan blive et kendetegn for ejendommen. Der hersker en fantastisk ro og stilhed overalt og der er langt til kunstigt lys om natten.

Billund Lufthavn ligger blot en halv times kørsel gennem skøn natur uden risiko for bilkøer. Desuden ligger der en meget anerkendt international privat skole i Billund: ISB – International School of Billund. Der er omtrent fem kilometer til Egtved, hvor der er indkøbsmuligheder og et aktivt foreningsliv. Større byer som Kolding og Vejle er også inden for kort rækkevidde, da de kan nås på en halv time i bil.

Boligtype
Lystejendom
Kontantpris
6.495.000 kr.
Tjek boliglån
Boligareal
246 m2
Grundareal
467353 m2
Antal rum
6
Byggeår
1975
Ejerudgift pr. md.
3.612 kr.
Energimærke
F
Sagsnummer
82PW-000446

Kontakt os

Tak for din besked, vi vender tilbage hurtigst muligt.
Vælg venligst en dato
Mange tak for din besked, vi kontakter dig for at aftale nærmere
Tak for din bestilling. Du modtager dokumenterne på din mail såfremt du har bedt om det
Mange tak for dig bud, vi vender tilbage hurtigst muligt.
Tak for din besked, vi vender tilbage hurtigst muligt.